Oostenrijkse wijnen gemaakt door Franz Sauerstingl. Smaakvolle Roter Veltliner met een lichtgroen-gele kleur! Lees meer.
Franz Sauerstingl is gemaakt van 100% Roter Veltliner is lichtgroen-geel van kleur. In de neus fruitige tonen van rode bessen en karamel, in de mond dicht en sappig met delicate extractzoetheid en goed uitgebalanceerde zuurgraad, de geweldige fruitsmelt zorgt voor lengte en potentieel.
Deze Oostenrijkse wijn met uitgebalanceerde zuurgraad kan perfect worden geserveerd bij diverse visbereidingen, gevogelte, kalfsvlees en Aziatische gerechten.
De FS-wijnen krijgen hun unieke karakter door de minerale en kalkrijke löss van de Wagram-regio waar de diepgewortelde wijnstokken altijd genoeg water en kostbare voedingsstoffen vinden. De Löss-bodem is zeer geschikt voor het verbouwen van Grüner Veltliner; de meest verbouwde druif in de wijngaarden. Daarom heten de 4 verschillende Grüner Veltliner Löss I, II, III en IV (van licht fruitig-ongecompliceerd tot rijp, expressief en vol van smaak). De Löss I wordt veertien dagen eerder dan de Löss II geoogst. De Löss III en Löss IV komen van “Einzellagen” met oude wijnstokken. Door zo laat mogelijk, rijpe druiven te oogsten hebben deze beide wijnen een geweldige concentratie in geur en smaak.