Sinds 1794 wordt door de familie Sauerstingl deze Oostenrijkse wijn verbouwt. De wijn is smaakvol en droog! Lees meer.
Franz Sauerstingl Blauer Zweigelt. De Blauer Zweigelt is een vondst van Dr. Friedrich Zweigelt door de 2 druivenrassen Saint-Laurent en Blaufrankisch te kruisen. Van Saint-Laurent
krijgt het zijn heldere, Pinotachtige kersenaroma’s. Van Blaufrankisch heeft het een zekere kruidigheid en een goede zuurgraad gekregen. Het zijn vaak diepe, rijke paarskarmozijnrode gekleurde, harmonieuze wijnen. Ze zijn dan zijdezachte en elegant.
Deze Zweigelt is fruitig droog. Hij valt op door kersenaroma’s. rode bes en zachte tannines. Hij is zeer toegankelijk en fluweelachtig in de mond.
Een schitterende wijn die, als het warm is, ook wat frisser geschonken kan worden. Lekker bij gebraden ham, confit van eend, verse worst, maar zeker ook Wiener Schnitzel!
De FS-wijnen krijgen hun unieke karakter door de minerale en kalkrijke löss van de Wagram-regio waar de diepgewortelde wijnstokken altijd genoeg water en kostbare
voedingsstoffen vinden. De Löss-bodem is zeer geschikt voor het verbouwen van Grüner Veltliner; de meest verbouwde druif in de wijngaarden. Daarom heten de 4 verschillende Grüner Veltliner Löss I, II, III en IV. Daarnaast worden ook wijnen zoals Zweigelt en Roter Veltliner verbouwd.