Een bijzondere Italiaanse witte wijn gemaakt van Siciliaanse Cataratto druiven. Fruitige witte wijn met verfrissende smaken en een hint van mediterrane kruiden. Lees meer.
De Donnafugata Anthilia is een Italiaanse witte wijn uit Sicilië en wordt hoofdzakelijk gemaakt van Cattarratto druiven, aangevuld met andere druivensoorten. De wijn vergist en rijpt vervolgens nog 2 maanden in RVS tanks. Daarna nog minimaal 2 maanden in de fles.
Deze Italiaanse witte wijn heeft een prachtige strogele kleur. In de neus is de Anthilia een frisse en geurige wijn met tonen van appels, vlezige perziken en citrusfruit met hints van mediterrane kruiden. Ook in de mond is het een heerlijk fruitige wijn die verfrissend goed smaakt en eindigt met een lange finish.
Schenk de Donnafugata Anthilia eens bij licht gerookte vis, schaaldieren, ansjovis en gebakken voorgerechten. Tevens heerlijk als aperitief!
De naam Donnafugata betekent letterlijk ‘vrouw op de vlucht’, en verwijst naar Koningin Maria Carolina. Zij was de vrouw van Ferdinand IV van Bourbon. Ze ontvluchtte Napels in het begin van de 19e eeuw toen de troepen van Napoleon de stad binnenvielen. Ze vluchtte naar Sicilië waar we vandaag de dag de wijngaarden vinden van Donnafugata. Bij Donnafugata geloven ze dat een goede wijn het land weerspiegelt waar hij vandaan komt.
Er wordt dan ook op minutieuze wijze gewerkt aan perfectie. De juiste druif wordt bij de juiste grond gezocht zodat de druiven zich op hun best kunnen ontwikkelen. Bij het vinificatieproces worden simpele technieken gebruikt om de druiven goed tot hun recht te laten komen in de wijn, er wordt continu geproefd om het juiste moment te bepalen voor de volgende stap en wanneer de tijd daar is wordt de perfecte wijn gebotteld.