Donnafugata Sur Sur Grillo is een frisse witte wijn uit Sicilië. De aroma's van citrus, perzik en mediterrane kruiden komen samen in een levendige smaak. Heerlijk bij zeevruchten, risotto en gegrilde groenten. Serveer op 8-10°C. Lees meer.
Donnafugata Sur Sur Grillo is gemaakt van de Grillo druif. Na de oogst gaat de Italiaanse witte wijn in roestvrijstalen vaten en rijpt daar 2 maanden. De druiven groeien op Sicilië in Italië. Daarna rijpt de wijn nog minimaal 3 maanden in de fles. Leuk weetje over het etiket: De naam Sur Sur komt uit het Arabisch en betekent krekel. Op het etiket zie je Gabriella, de oprichtster van Donnafugata, in de lente op blote voeten door het gras rennen. Het geluid van de krekels achterna...
De prachtige strogele kleur past bij het heerlijke bouquet van deze Italiaanse witte wijn, waar we perziken vinden vergezeld door een veld wilde bloemen en pas gemaaid gras. In de mond heeft de Donnafugata Grillo een zachte maar smaakvolle wijn die de perfecte balans heeft tussen geur en smaak.
Drink deze heerlijke Italiaanse witte wijn uit Sicilië bij zeevruchten, vegetarische voorgerechten en geroosterde vis.
De naam Donnafugata betekent letterlijk ‘vrouw op de vlucht’, en verwijst naar Koningin Maria Carolina. Zij was de vrouw van Ferdinand IV van Bourbon. Ze ontvluchtte Napels in het begin van de 19e eeuw toen de troepen van Napoleon de stad binnenvielen. Ze vluchtte naar Sicilië waar we vandaag de dag de wijngaarden vinden van Donnafugata. Bij Donnafugata geloven ze dat een goede wijn het land weerspiegelt waar hij vandaan komt.
Er wordt dan ook op minutieuze wijze gewerkt aan perfectie. De juiste druif wordt bij de juiste grond gezocht zodat de druiven zich op hun best kunnen ontwikkelen. Bij het vinificatieproces worden simpele technieken gebruikt om de druiven goed tot hun recht te laten komen in de wijn, er wordt continu geproefd om het juiste moment te bepalen voor de volgende stap en wanneer de tijd daar is wordt de perfecte wijn gebotteld.