Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso
Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso is gemaakt van Sangiovese en Primitivo druiven. De druiven komen uit Salento in de regio Puglia.
Hoe smaakt de Italiaanse wijn Cielo Gran Maestro Appassimento
De Italiaanse rode wijn heeft een dieprode kleur met bruine accenten. Het bouquet heeft aroma's van rijp rood fruit. De smaak is intens en rijk met zachte, zoete tannine.
Wat kan je eten bij deze rode wijn van Cielo
Deze smaakvolle Italiaanse rode wijn gaat écht perfect smane met rood vlees en gerijpte kazen.
Wijnhuis Famiglia Cielo e Terra
Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.
De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo's nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat in de Chiampo Valleu geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te breiden naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de inspanningen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt. Het werd echter al snel duidelijk dat de output van de kleinschalige wijnbouw niet voldoende was om aan de eisen van de markt te voldoen. Als reactie hierop begon Cielo met het kopen, verwerken en bottelen van bulkwijn.