Deze mousserende Cava Brut is gemaakt van verschillende druivensoorten: Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Lees meer.
Deze mousserende Cava Brut wordt gemaakt volgens methode traditionelle. De Cava Palau Brut wordt gemaakt van verschillende druivensoorten: Macabeo, Xarel-lo en Parellada. De wijngaarden van Palau vinden we terug in de mooie regio Penedès van Spanje. Hier is het klimaat perfect voor het verbouwen van de drie druivensoorten Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Als de druiven rijp zijn worden ze meestal in de vroege ochtend naar de ''Winery'' gebracht.
Gedurende de tweede fermentatie is de Cava in contact met gist voor ongeveer 9-12 maanden. Deze techniek wordt ook toegepast bij Champagnes. In alle rust ontwikkeld Palau Cava een mooie droge variant, zijn bubbels staan garant voor zachte, ronde geuren en smaken.
Lichtgele kleur met een fijne en aanhoudende mousse. Het bouquet toont aroma's van gist en een fruitige achtergrond van lokale druivensoorten en groene appel. Cava Palau Brut heeft een zachte frisse aanzet met mooie nuances van appel, peer, citrus fruit, rozijnen en limoen. Een prachtige geur van rijp geel en wit fruit aangevuld met kleine nuances van citrus en krentenbrood. Deze prachtige Cava met mooie frisheid is in evenwichtig, elegant en vol karakter.
Een perfecte Spaanse Cava als aperitief en als partner voor een verscheidenheid aan gerechten, zoals vis, zeevruchten, licht vlees, pasta en paella.
De kelder van Mont Marçal Vinícola is opgericht in 1975 door Manuel Sancho, die na vele jaren in de muziekwereld, zijn pijlen richtte op een nieuwe kunst: die van de wereld van wijn en Cava. Het is Blanco Sancho, de dochter van de oprichter, die nu samen met een team van jonge professionals de kelder runt en het voor elkaar hebben gekregen de originele filosofie van de kelder met de onrustige geest van nieuwe generaties te blenden en dit aan te passen naar de behoeften van de hedendaagse marken. Mont Marçal maakt kwaliteitswijnen in de "Denominaciones de Origen" Penedès, Catalunya en Cava.
Het landgoed heeft 40 hectare eigen wijngaarden, die beplant zijn met de inheemse variëteiten zoals Macabeu, Xarel.lo, Parelleda en Tempranillo, naast andere rassen die perfect aangepast zijn zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Tegelijkertijd, om de werkelijke productie te kunnen realiseren, werkt Mont Marçal samen met andere landgoederen in Penedès.
Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.