Deze medium droge Spaanse Cava is gemaakt van Xarel.lo, Macabeo en Parellada druiven. De perfect begeleider als aperitief of bij borrels. Lees meer.
Deze medium biologische droge mousserende Spaanse Cava, deze Cava geniet een samenstelling van verschillende soorten druivenrassen gemaakt van Xarel.lo, Macabeo en Parellada druiven. Elke druivensoort is afzonderlijk geplukt en geferemnteerd. De oogst gebeurt machinaal en de fermentatie is bij een temperatuur tussen de 14-16°C gedurende 12 dagen. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles voor een minimum van 12 maanden in de kelder.
Een bleekgele kleur, met fijne bubbels en een perfecte mousse. Fruitige aroma's die doen denken aan vers fruit, met een basis van gist en brioche. Fijne aanwezigheid in de mond, zoet, medium droog, fris, elegant en leuk.
Een ideale Cava Semi Seco om te drinken als aperitief, met borrelhapjes of bij een heerlijk dessert zoals sorbet ijs met een biscuit of een chocolade gebakje.
De kelder van Mont Marçal Vinícola is opgericht in 1975 door Manuel Sancho. Het is Blanco Sancho, de dochter van de oprichter, die nu samen met een team van jonge professionals de kelder runt. Mont Marçal maakt kwaliteitswijnen in de "Denominaciones de Origen" Penedès, Catalunya en Cava. Penedes ligt ten zuidwesten van Barcelona en is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Catalunya. In Penedes zijn vele druivensoorten toegestaan en men is ook zeker niet bang om te experimenteren en dit gebeurt dan ook op grote schaal.Mede hierdoor groeit de reputatie van Penedes nu snel. De witte wijnen en de rosado's zijn door moderne technieken erg in kwaliteit gestegen.
Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.