Bon Courage Chardonnay Unwooded
Bon Courage Chardonnay Unwooded, de druiven van deze wijn weken 6 á 7 uur op de schillen waarna de wijn 'sur lie' wordt gerijpt voor enkele maanden waarna de win wordt gefilterd en gebotteld. Heerlijke tropische aroma's van rijpe guave en meloen. In de mond is het een wijn vol smaak van citrus en limoen, met een zachte lange afdronk.
Hoe smaakt de Zuid-Afrikaanse witte wijn Bon Courage Chardonnay Unwooded
Deze Chardonnay Unwooded heeft heerlijke tropische aroma's van rijpe guave en meloen. In de mond is het een wijn vol smaak van citrus en limoen, met een zachte lange afdronk.
De Wijn en Spijs combinatie met de Bon Courage Chardonnay Unwooded
Deze heerlijke Chardonnay uit Zuid-Afrika is een prima begeleider voor verschillende visgerechten, rollade, gegrilde asperges en licht gekruide varkenhaas.
Extra informatie over het Wijnhuis Bon Courage
150 km. van Kaapstad gelegen aan de Breederivier ligt het wijngebied Robertson ; valley of wines and roses. Dit prachtige en vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Het Estate van Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer, wiens voorouders afkomstig zijn uit de Loire (FR).Vandaag de dag is de dagelijkse leiding in handen van Andre en zijn zoon Jacques, de derde generatie.
Bon Courage is in het trotse bezit van de modernste productiemiddelen, die nodig zijn voor de productie van echte kwaliteitswijnen. Tevens van belang voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen is natuurlijk het klimaat. De dagen zijn natuurlijk warm en erg rijk aan zon uren, terwijl de nachten relatief koel zijn door de aanwezigheid van de drie rivieren. Hierdoor verkrijgen de druiven optimale rijpheid en aroma's.
De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.