Italiaanse witte wijn met een mooie strogele uitstraling in 't glas. Deze schitterende witte wijn is per 6 flessen (doos) af te nemen. Santé Lees meer.
De noordoostelijke Italiaanse wijn regio Veneto, aan de voet van de Dolomieten, wordt vooral in verband gebracht met Venezia. Historisch gezien is dit terecht, want door de enorme bloei van de Dogenstad in de middeleeuwen is haar invloed op de hele regio zeer groot geweest.
De Pinot Grigio druiven uit Veneto komen uit een selectie van de beste druiven afkomstig van 10-15 jaar oude wijnstokken, gelegen aan de voet van de heuvels waar de bodem uit klei en kalksteen bestaat. De bijzondere ligging geeft de wijn een fijne mineraliteit, goede structuur en typische geur van bloemen.
Biscardo UVAM Pinot Grigio delle Venezie is een soepele en makkelijk doordrinkbare witte wijn, gemaakt door de bekende familie Biscardo uit Soave. De kleur van deze wijn is intens strogeel met lichtgroene tonen. Een fijn, fris en elegant fruitig bouquet. In de mond is de Italiaanse witte wijn zacht, mineraal en harmonieus. Zwoele stijl pinot met elegante aroma's van bloemen, kruiden, wit fruit en een puntje eikenhout.
Perfect voor iedere gelegenheid'. De Biscardo Pinot Grigio kan goed koud gedronken worden bij schaaldieren, zeevruchten, kaas, witvlees en visgerechten.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijnindustrie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.