De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Scherpe aanbieding 12=10! Lees meer.
Biscardo Neropasso Rosso een smaakvolle Italiaanse wijn die gemaakt wordt van de volgende druivenrassen, Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
De Biscardo Neropasso Rosso draagt een intense robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannines in de afdronk.
Deze veelzijdige wijn is perfect te combineren met een scala aan gerechten. Geniet van Biscardo Neropasso Rosso bij gegrild vlees, zoals lamb en rundvlees, of bij klassieke Italiaanse gerechten zoals pasta met een rijkere saus of pizza. Het gaat ook uitstekend samen met hartige tapas en gerijpte kazen. Deze wijn voegt een extra dimensie toe aan je maaltijd, of je nu een casual diner organiseert of een feestelijke gelegenheid viert.
Biscardo is een gerenommeerde producent die zich richt op kwaliteit en authenticiteit. De druiven voor deze Nero Passo-wijn worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Deze toewijding aan vakmanschap resulteert in een wijn die de ware essentie van de Italiaanse terroir weerspiegelt en elke slok een plezier maakt.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.