De wijngaarden bevinden zich op een kalk-klei bodem in de wijnstreek Veneto. Daarom is er een hoge concentratie kalk. Lees meer.
Deze prachtige Italiaanse witte wijn wordt gemaakt van Trebbiano di Lugana druiven. De wijngaarden bevinden zich op een kalk-klei bodem. Daarom is er een hoge concentratie kalk, met een grote hoeveelheid rotsen en stenen, wat de de grond extreem geschikt maakt voor de productie van hoogwaardige witte wijnen. De fermentatie duurt ongeveer 20 dagen in stalen tanks. De wijn rijpt ongeveer 5 maanden in roestvrijstalen tanks, gevolgd door een rijpingsperiode op fles.
Biscardo Lugana wordt gemaakt van Trebbiano di Lugana druiven. De kleur van deze Lugana is stroachtig geel met groene tinten en kleurt langzaam naar goud naarmate de wijn rijpt. Deze Italiaanse wijn heeft een intens bouquet met hints van verse kruiden, bloemen en fruit. De Biscardo Lugana heeft een volle body, met een uitgebalanceerde, frisse afdronk.
Heerlijk in combinatie met pasta, risotto, soepen, schaaldieren, wit vlees en gerijpte kazen.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijnindustrie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.