De Frappato druiven worden geplukt wanneer ze net rijp zijn. Op deze manier blijft de karakteristieke frisheid behouden. Lees meer.
Deze rode wijn wordt gemaakt van Frappato en Nero d'Avola druiven. De Frappato druiven worden geplukt wanneer ze net rijp zijn, deze zijn afkomstig van eeuwenoude wijnstokken. De kalkrijke bodem is bijzonder geschikt voor de Frappato druiven. Op deze manier blijft de karakteristieke frisheid behouden. De most rijpt na een langzame fermentatie in roestvrijstalen tanks. De Nero d'Avola druiven blijven juist lang aan de ranken zitten, totdat ze al op natuurlijke wijze iets ingedroogd zijn. De druiven worden laat in de herfst geoogst. Hierna worden ze voorzichtig in houten kisten gelegd. Na een voorzichtige persing fermenteert de most bij een gecontroleerde temperatuur. De twee wijnen worden langzaamaan geblend. Men neemt hier de tijd voor maar zorgt wel dat er alleen wijn van 1 oogst in de blend komt. Om de zoetheid van de wijnen te behouden wordt het gistingsproces vroegtijdig onderbroken. De wijn rijpt nog een aantal maanden in stalen tanks.
De Baglio Gibellina heeft een intense helderrode kleur. In de neus zeer intense geuren. Een intense neus met hints van rode bessen, chocolade en rijp fruit. In de mond is het een warme volle rode wijn, geconcentreerde smaak van zwart fruit en gestoofde pruimen. Ook heeft de wijn door de ingedroogde nero d'Avola druiven een smaak van krenten. De rode wijn blijft goed in balans door zijn frisheid. In de afdronk proeven we zeer zachte tannines.
Door de elegante tannines is de Baglio Gibellina Passimiento zeer geschikt om te drinken bij Italiaanse pasta en verfijnde kazen.
Baglio Gibellina bevindt zich in Trapani, Sicilië. De stad wordt ook wel "stad van de twee zeeën" genoemd. Het is dan ook een havenstadje in het westen van Sicilië dat op een dubbele landtong ligt die zich ver uitstrekt in zee. Gibellina overheerst de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Wijnhuis Baglio Gibellina produceert alleen wijnen die op het domein Baglio Gibellina gebotteld worden, met druiven uit oude en authentieke Siciliaanse wijngaarden. Deze druiven o.a. Nero d'Avola geven een goede body en structuur aan de wijn. De jongere wijngaarden geven druiven die zorgen voor frisheid en geur in een wijn. Baglio Gibellina is onderdeel van de Biscardo Vini Familie.
Bent u opzoek naar een heerlijk recept met deze wijn, klik hier