De klassieke Valpolicella wijnen worden gemaakt van Corvina, Rondinella en Sangiovese druiven. Lees meer.
Valpolicella is een typisch Italiaanse rode wijn en behoort al jaren tot een van de bekendste wijnen van Italië vanuit het kwalitatief uitstekende wijngebied Veneto. De klassieke Valpolicella Italiaanse wijn wordt gemaakt van vier druivenrassen Corvina Veronese, Rondinella en de Sangiovese druiven. De structuur van deze wijn zorgt ervoor dat de wijn verschillende jaren kan rijpen. Deze Valpolicella Superiore is een blend van Corvina Veronese, Rondinella en de Sangiovese druif. De druiven worden handmatig geplukt. Daarna volgt een periode van 10 dagen fermentatie in roestvrijstalen tanks waar een sappige wijn ontstaat. Na deze alcoholische fermentatie wordt de wijn gescheiden van de schillen door zachte persing en rijpt de wijn in eikenhouten vaten voor minimaal 9 maanden tot maximaal 12 maanden.
De benaming Valpolicella komt uit een mengsel van Grieks en Latijns. De rode wijnen vertaald zich hiermee naar de vele kelders waar deze rode wijnen bewaard wordt.
De aanduiding Superiore staat voor een minimale rijping van 9 maanden op eikenhout heeft gelegen en 1% meer alcohol heeft.
Zenato Valpolicella Classico Superiore van Zenato is een sappige rode wijn en een volbloed Italiaans raspaardje, deze robijnrode wijn de Valpolicella Superiore heeft een donkere kern. De wijn heeft in de smaak zachte tannines in de geur aroma's van zwarte bessen, heerlijk vlezige kersen en kruiden. Daarnaast heeft deze prachtige wijn Zenato Valpolicella Superiore een fluwelige afdronk. De Zenato Valpolicella Superiore is uiteraard per fles/doos verkrijgbaar bij Wijnhandel den Toom.
Deze typisch Italiaans rode wijn kan geschonken worden als een heerlijke aperitiefwijn. De Zenato Valpolicella Superiore heeft zachte tannines en kan ook genuttigd worden bij pasta's, kazen en BBQ-gerechten.