Prachtige Italiaanse rode wijn met een blend van Primitivo en Merlot druiven. De wijn wordt geproduceerd in de wijnstreek Puglia. Zeer stevig rode wijn met een aanhoudende afdronk. Lees meer.
Deze prachtige Italiaanse rode wijn van Zolla is een blend van Primitivo en Merlot druiven. De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks. Rijping in gebruikte Amerikaanse en Quercus Petraea eikenvaten gedurende 6-8 maanden.
De Zolla Primitivo / Merlot draagt een intens robijnrode kleur. In de neus heeft deze rode wijn aroma’s van rijp rood fruit als kersen en bessen met tonen van kaneel. Een Italiaanse wijn met volle body en rijke fluweelachtige tannines, en een aanhoudende afdronk.
Deze zeer stevige rode Italiaanse wijn van Zolla gaat echt perfect bij pastagerechten, rundvlees, lam, rijpe kazen.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.