Rijping in Quercus Petraea en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden. Italiaanse rode wijn uit de wijnstreek Puglia, redelijk stevig met een soepele afdronk. Lees meer.
De Italiaanse rode wijn Zolla Primitivo di Manduria Riserva bestaat volledig uit de Primitivo druif. Het vinificatieproces bestaat uit het ontstelen en zacht malen van de druiven die gedeeltelijk overrijp zijn geoogst. Maceratie bij een gecontroleerde temperatuur van 24-25 * C gedurende 12-14 dagen met periodiek overpompen van de druiven naar andere tanks. De malolactische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De rijping in Quercus Petraea en Amerikaanse eiken vaten van gedurende 12 maanden.
Zolla Primitivo di Manduria Riserva heeft een robijnrode kleur. In de neus heeft deze Italiaanse wijn tonen van kers, zwarte bes, cassis in combinatie met specerijen en vanille. Zelf smaken van koffie en toffee. Een rode wijn met een goede body en een vrij lange afdronk.
Deze gerijpte wijn van 12 maanden oud kan prima geserveerd worden bij volle hoofdgerechten zoals lam, wild en harde kazen.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.