Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon,een rode wijn met een blend van (Cabernet Sauvignon + Petit Verdot, Petit Syrah, Malbec, Tempranillo). Sappig zwart fruit, specerijen, lange zachte afdronk. Serveertemperatuur 16-18 °C. Combineert met gegrild vlees. Lees meer.
Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon komt van wijngaarden gelegen in de “Southern Hills” van de Central Coast regio in Californië, geteeld door Wente Family Vineyards. De druivensoort is hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon, aangevuld met een blend van Petit Verdot, Petit Syrah, Malbec en Tempranillo, wat extra complexiteit geeft. De wijngaarden liggen op zuidelijk georiënteerde hellingen, met rotsachtige, goed-drainerende bodems en microklimaten die zorgen voor koele nachten en warme dagen. Deze combinatie bevordert optimale rijping van druiven met intense smaken en behouden zuurgraad. Wente heeft al sinds de 19e eeuw ervaring (met o.a. klonen vanuit Bordeaux via Charles Wetmore’s wortelstokken) in Cabernet Sauvignon, wat zorgt voor balans tussen traditie en eigentijdse stijl.
De wijn werd gefermenteerd apart in roestvrijstalen tanks, met technieken zoals pneumatage (overpompen) om maximale extractie van aroma’s en textuur te verkrijgen. Vervolgens rijpt hij ongeveer 16 maanden in een mix van Franse, Amerikaanse en neutrale eikenhouten vaten én in RVS tanks om zowel houttonen als frisheid in het fruit te behouden. In aroma en smaak domineert rijp zwart fruit zoals cassis, zwarte kersen en bramen, met hints van mokka, cacao, specerijen (zoals kaneel of gemberbrood) en lichte houttonen - vanille of toast. In de mond is de structuur rijk en vol, met mondvullende tannines, verfijnde zuurgraad, en een afdronk die lang, zacht en evenwichtig is.
Serveer deze Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon op serveertemperatuur 16-18 °C om zijn aroma’s optimaal tot hun recht te laten komen. Hij sluit perfect aan bij krachtige gerechten: gegrild rood vlees zoals entrecôte of ribeye, stoofvlees, BBQ, maar ook pasta’s met rijke tomatensauzen of gegrilde groenten. Kaasliefhebbers zullen hem waarderen met gerijpte kazen. Deze wijn is ook geschikt om wat techen of decanteren zodat hij opent en zowel hout- als fruittonen vrijgeeft. Ideaal voor diners waar kracht én finesse gevraagd worden.