Prachtige Spaanse Verdejo in een blend met Sauvignon Blanc Lees meer.
De trossen worden ’s nachts geoogst om het behoud van natuurlijke zuren en delicate frisse fruit aroma’s te behouden. De schillen weken 12 uur in de most op een gecontroleerde temperatuur van 7 C om de overdracht van smaak en aromastoffen te bevorderen. Vervolgens wordt de most geperst en vergist in rvs tanks op een gecontroleerde temperatuur van 14-16 ºC gedurende 20 dagen. Om aan structuur en complexiteit te winnen rijpt de wijn 3 maanden op het gistbezinksel met regelmatige remontage van de lees. Alvorens afgevuld te worden op fles krijgt de wijn een koude stabilisering op 2 ºC gedurende 10 dagen gevolgd door een filtratie.
De Valmoro Rueda Verdejo / Sauvignon Blanc heeft een heldere licht gele kleur. Intens aroma van limoen, peer, ananas, venkel, mineraliteit, vers gemaaid gras en anijs. De smaak van rijp citrus fruit, frisse zuren en mineraliteit. Lange frisse afdronk met elegante gebalanceerde zuren.
Deze Spaanse wijn uit het wijnstreek Rueda kan echt perfect geschonken worden bij gegrilde of gebakken vis, kip en sushi.
Voor Alvarez y Diez is de definitie van "wijn" een combinatie van klimaat, bodem en de druivensoort. Het wijnhuis heeft 100 hectare eigen wijngaarden, waar ze wijnbouw beoefenen op basis van dit principe. Ze gaan met zorg met de wijngaarden om en laten klimaat en bodem hun karakter bedrukken, wat ze later terug zullen proeven in het eindresultaat. De sterke temperatuurcontrasten tussen dag en nacht zorgen voor een goede suiker / zuurbalans.
De eigenschappen van de bodem dragen bij door een goede beluchting en drainage tijdens het regenseizoen, terwijl de ondergrondse klei vochtreserves bevat voor droogtejaren. In deze magische alliantie heeft de zon de leiding over alles, Hij neemt de rest over tot het tijd is voor de oogst.