Schitterend te noemen deze Afrikaanse wijn uit de wijnregio Stellenbosch, de Premium rode wijn rust een duur van 12 maanden op Quercus Petraea (eiken) . Lees meer.
De druiven voor deze Stellenrust Pinotage Premium wijn worden geoogst van de wijngaarden van de Helderberg Golden Triangle en Bottelary. Beide wijngaarden zijn uitermate geschikt voor pinotage en een blend van deze wijnen brengt het beste van de pinotage naar boven. De druiven worden geplet en koud gekneusd gedurende 24 uur in open roestvrijstalen tanks. Het sap wordt geënt van de giststammen en gedurende 4 dagen om de 2 uur vindt een ‘punchdown’ plaats op de schil. De wijn wordt vervolgens uit de schillen gedraineerd en de verdere fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De Pinotage is gerijpt in convectie geroosterde Quercus Petraea eikenvaten gedurende een periode van 12 maanden.
Deze wijn is gemaakt van 100% pinotage druiven. Frambozen, rijpe perzik en zwarte kersen met subtiele eikennuances domineren het aroma. De wijn is sappig met een delicate aanhoudende afdronk.
Deze premium rode wijn uit de Zuid-Afrikaanse wijnstreek Stellenbosch kan perfect geserveerd worden bij pittig eten zoals Thaise groene curry’s of traditionele bobotie.
Stellenrust werd opgericht in 1928 en heeft sindsdien enkele van de meest voortreffelijke kwaliteitswijnen geproduceerd die de regio Stellenbosch uit Zuid-Afrika te bieden heeft. Het bestaat uit ongeveer 400 ha (200 ha beplant) waarvan de helft zich uitstrekt over de Gouden Driehoek van Stellenbosch, internationaal erkend voor enkele van de beste rode wijngronden in Zuid-Afrika. De andere helft ligt hoog in de Bottelary Hills, bekend om het koele klimaat en de zeebries in de late namiddag die vanuit Kaapstad naar binnen waait om zowel uitstekende witte als rode wijnen te koesteren.