Dit moet u geproefd hebben! De smaakvolle Zuid-Afrikaanse Chardonnay van Stellenrust uit de wijnstreek Stellenbosch, de gisting kan 3 maanden duren om vervolgens opgeslagen te worden in Quercus Petraea eikenhouten vaten. Lees meer.
Stellenrust Chardonnay Barrelfermented wordt handmatig geoogst en geperst gedurende een periode van 8 uur waarbij de schillen ook in contact blijven met het sap. Dit sap wordt vervolgens opgeslagen in houten vaten. De gisting kan 3 maanden duren om vervolgens opgeslagen te worden in Frans eikenhouten vaten.
Stellenrust werd opgericht in 1928 en heeft sindsdien enkele van de meest voortreffelijke kwaliteitswijnen geproduceerd die de regio Stellenbosch uit Zuid-Afrika te bieden heeft. Het bestaat uit ongeveer 400 ha (200 ha beplant) waarvan de helft zich uitstrekt over de Gouden Driehoek van Stellenbosch, internationaal erkend voor enkele van de beste rode wijngronden in Zuid-Afrika. De andere helft ligt hoog in de Bottelary Hills, bekend om het koele klimaat en de zeebries in de late namiddag die vanuit Kaapstad naar binnen waait om zowel uitstekende witte als rode wijnen te koesteren.
We zijn gezegend dat bijna 11% van onze aanplant wordt geclassificeerd als oude wijnstokken (ouder dan 35 jaar) en het is prachtig om met zo'n groot deel van de oude wijnstokken te mogen en kunnen werken. Oude wijnstokken zijn net als oude mensen - ze hebben de rust in zichzelf gevonden. Wijn maken is onze passie en niet ons werk, het is toevallig mooi meegenomen dat het ook de rekeningen betaald.
Deze houtgerijpte Zuid-Afrikaanse Chardonnay heeft in de neus aroma's van citrus en amandelen. Qua smaak merk je direct nectarine op, samen met perzik en ander tropisch fruit maakt dit een smaakvolle Zuid-Afrikaanse Chardonnay.
De Stellenrust Chardonnay Barrelfermented witte Chardonnay wijn past goed bij Aziatische gerechten en gerijpte, oude kazen.