100% Sauvignon Blanc Lees meer.
100% Sauvignon Blanc. De druiven vinden hun oorsprong in wijngaarden rondom Marseillette, Limoux en Montagnac. 3 verschillende plaatsen met verschillende klimaatpatronen; koeler in Limoux en Marseillette, warmer in Montagnac. De wijn rijpt gedurende 2 maanden op gist voordat ze gebotteld worden.
Paul Mas Sauvignon Blanc een zeer heldere gouden kleur met groene tinten. De neus is complex met kruisbessen, buxus, citrusvruchten, tropisch fruit en iets rokerige tint. Deze wijn heeft een zeer rijke smaak, met een goede zuurgraad en is goed in balans. Krachtig in de mond en een goede lengte.
Perfect in combinatie met sashimi, schaal- en schelpdieren, asperges en salades.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in (Pays d'Oc) 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!