100% Merlot, 20% van de blend rijpt gedurende 4 maanden op Amerikaanse eikenvaten & het overige gedeelte in RVS-tanks Lees meer.
De Franserode wijn Paul Mas Merlot worden de druiven geselecteerd uit de Hérault en Uzès vallei (in de wijnstreek Pays d'Oc), 2 regio's met een mediterraan klimaat, om zachte tannines en ronde rode wijnen te verkrijgen. De druiven worden 's nachts machinaal geoogst. Deze Franse wijn is gemaakt van 100% Merlot. 20% van de blend rijpt gedurende 4 maanden in Amerikaans eikenvaten en de rest in andere vaten (cementvaten of RVS tanks).
Paul Mas Merlot is paars/rood van kleur, in de geur veel donker fruit: pruimen en zwarte bessen naast de kruidige indrukken. Volle, soepele smaak, zachte tannine en een lichte vanille toets, dankzij uitgekiende houtrijping. Lange, elegante afdronk.
Uitstekend als aperitief. Heerlijk met gebraden worstjes, lamsvlees, kalfsvlees (gegrild of stoofpotjes) en zachte tot medium harde kazen, maar ook een ideale BBQ wijn licht gekoeld.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!