Paul Mas Le Rose is gemaakt van 40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. Lees meer.
Het druivenras Caladoc is een redelijke onbekend Frans druivenras, een kruising van Grenache en Malbec/Cot welk voornamelijk zijn aangeplant in de Zuidelijke gebieden van de Languedoc.
De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank.
Le Rosé draagt een vriendelijke lichte roze kleur met zich mee, in de geur aroma’s van vers rood fruit. De smaak is fris, heerlijk fruitig met een zachte fruitige afdronk.
Wijn / Spijs
Heerlijk als aperitief maar ook als begeleider bij lichte gerechten zoals frisse salade met gegrild vlees, geitenkaas en Pasta Carbonara.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!