Smaakvolle Nieuw-Zeelandse wijn van 100% Pinot Noir afkomstig van meerdere wijngaarden in de Wairau Valley, Marlborough. Lees meer.
Voor de Mount Riley Pinot Noir maken ze gebruik van meerdere percele, zodat ze een complexe en volledige wijn kunnen produceren met een fruitig karakter en die diep is van smaak. Middellange inweking met schil om zo optimale aroma's in geur en smaak te verkrijgen. Rijping van 9 maanden op Frans eikenhout.
Deze rode wijn uit Nieuw-Zeeland draagt aroma' s van rijp rood fruit zoals kersen en bessen. Ook zijn aroma's van pruimen herkenbaar. In de mond zacht en soepel rijp fruit. Fijne textuur, slank, maar goed gevuld. Harmonieus met een goede lengte.
Deze Nieuw-Zeelandse rode wijn past echt perfect bij een heerlijk aperitief of met kip, zalm, wild, rood vlees en pasta.
Mount Riley is opgericht in 1994 en is bekend om de rotsen van het Richmond gebergte dat zich uitstrekt over de Wairau Valley in Marlborough. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Bij Mount Riley maakt men gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren. Het produceren van wijn waar mensen van houden kost meer dan een plaats - het vereist geest, houding en authenticiteit. Mount Riley streeft naar vriendelijk, nuchter en benaderbaar. Het is een familiebedrijf van Nieuw-Zeeland met een onafhankelijke geest en een belofte tot het produceren van wijnen van uitzonderlijke waarde.