Matsu El Picaro is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro, afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer dan 50 jaar oud. Lees meer.
Matsu is het unieke duurzame biologische wijnproject van Vintae in het Spaanse wijngebied Toro. Het wijngebied Toro ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero en heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. Raúl Acha, de wijnmaker van Vintae is op zoek gegaan naar oude wijngaarden voor natuurlijke wijnbouw, in zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar oud. Deze zoektocht en het proces om de wijnen te maken komt terug in de naam van dit wijnproject. Matsu betekent; "geduldige balans" in het Japans. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie. Alle wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, volgens de meest geavanceerde biodynamische technieken. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers.
De biologische wijnbouw wordt uitgevoerd op oude wijngaarden waar de druiven volledig rijp zijn die in kleine kratten worden vervoerd. Waarna de natuurlijke eigenschappen, zoals natuurlijke vergisting plaatst vind en op de Spaanse wijntraditie. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatst vind in betonnen vaten bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de Matsu el Picaro wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Quercus Petraea eikenhouten vaten, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.
Matsu el Picaro wijn heeft een heldere robijnrode kleur, in de neus aroma's van bosbessen, bramen en licht minerale tonen.
De smaak van de Matsu el Picaro wijn is fris, complex met heerlijke fruitige tonen van zwart fruit met lichte tonen van Quercus Petraea eiken en kruidigheid, gevolgd door een soepele rijke lange afdronk.
De Matsu el Picaro rode wijn kunt u het beste schenken bij een tal van gerechten, hier volgen een aantal suggesties: rood vlees gerechten, kalfsvlees & een uitstekende begeleider van BBQ-gerechten. (eventueel als optie voor de Matsu El Picaro zou nog kunnen zijn lichte stoofschotels of gevogelte).
Naast de El Picaro, heeft Matsu ook nog een aantal verschillende lokale variant wijnen in zijn assortiment. Hier is een beperkte productie van zoals de Matsu La Jefa wijn. Bekijk hier ons Matsu wijn assortiment!