15% van deze wijn heeft rijping in Franse eiken houten vaten, de overige 85% in roestvrijstalen vaten. Lees meer.
Esprit de Crès Ricards is gestart in 1960 in het dorpje Ceyras in een gebied wat bekend staat als Crès Ricards. 50 jaar later zijn de 28 hectare wijnstokken, gelegen aan de voet van de Mont Baudile, overgenomen door Jean- Claude Mas. De mooie combinatie van rode klei aarde met leisteen en kiezelstenen zorgt er voor dat uit dit gebied zijdezachte wijnen met een intense smaak voortkomen. De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd op het relatief lage gebied, wat van essentieel belang is voor de smaak. In 2012 heeft Jean-Claude Mas de wijnvelden uitgebreid naar 39 hectare. De druiven voor de Marsanne Roussanne worden zowel handmatig als mechanisch in het holst van de nacht geplukt om oxidatie te voorkomen. 15% van deze witte wijn heeft rijping in Franse eiken houten vaten, de overige 85% in roestvrijstalen vaten.
Deze combinatie van Marsanne en Roussanne zorgt voor een heerlijk rijke en frisse Franse witte wijn met tinten van passievrucht, witte bloemen en kamperfoelie. In de fantastische langdurende afdronk komt een vleugje vanille en abrikoos naar voren.
Heerlijk zowel vóór als tijdens het eten en gaat zeer goed samen met bijvoorbeeld visgerechten, kip, salade en blauwe kazen.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.