Cielo Gran Maestro Primitivo di Manduria
Cielo Gran Maestro Primitivo di Manduria is gemaakt van 100% primitivo druiven. Deze grote en bekende DOC representeert de essentie van Puglia & Toscane. Hand geplukt wanneer de druiven overrijp waren, zacht geperst en gecontroleerde fermentatie, deels verfijnd in hout.
Met hulp van de beroemde wijnmaker Beppe is besloten de koning van de wijnen uit Puglia uit te dagen. Primitivo di Manduria DOC dankt zijn naam aan de vroege rijpheid dat ervoor zorgt dat de eerste soorten begin augustus moeten worden geoogst. De benaming van de DOC werd in 1998 gecreëerd om de uniekheid en waardering van de Manduria Primitivo te vergroten.
De geur en de smaak van de Italiaanse rode wijn Primitivo di Manduria
Cielo Gran Maestro Primitivo di Manduria heeft een intense granaatrode kleur. In de neus is deze Italiaanse rode wijn zeer complex, met fruitige tonen van bessen en pruimenjam, met lichte kruidige hints van cacao, vanille en tabak. Op het palet is de Italiaanse wijn van Cielo vol en rond, met zacht, zoete tannines en tonen van rode bessen, kruiden en koffie.
De Wijn en Spijs combinatie met de Cielo Gran Maestro Primitivo
De Ciele Gran Meastro Primitivo di Manduria is een volle rode wijn en is heerlijk bij rood vlees, wild, geroosterd vlees en hartige kazen.
Wijnhuis Cielo e Terra
Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.
De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo's nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat in de Chiampo Valleu geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te breiden naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de inspanningen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt. Het werd echter al snel duidelijk dat de output van de kleinschalige wijnbouw niet voldoende was om aan de eisen van de markt te voldoen. Als reactie hierop begon Cielo met het kopen, verwerken en bottelen van bulkwijn.