Heerlijke Blanc de Blancs van Ruinart, drink de Blanc de Blancs op een serveertemperatuur van 8 °C. Lees meer.
Ruinart Blanc de Blancs is een van de harmonieuze champagnes uit de Côte des Blancs en Montagne de Reims. Deze mousserende wijn bestaat uit een schitterende blend van verschillende hang geoogste druivenrassen, denkend aan de Pinot Noir 40 tot 50%, Meunier 10 tot 15% en verse Chardonnay-druiven z'n 40%. De rest van de samenstelling van deze Blanc de Blancs is een mix van verschillede Cru's, inclusief 20 tot 30% reservewijn die bewaard zijn uit een reeks van verschillende wijnjaren.
De Ruinart Blanc de Blancs heeft alcoholische gisting die plaats vindt op temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten.
Op het eerste gezicht heeft de Ruinart Blanc de Blancs indrukken die zich onthullen in subtiele fruitige tonen van renette-appels en abrikozen, samen met overheerlijke verse amandelen en hazelnoten.
Hints van vlierbloesem en korianderzaad voegen aan de Blanc de Blancs van Ruinart een vleugje complexiteit toe.
In de mond ontwikkelt de mousserende Franse Champagne zoete tonen van goudkleurig fruit, pruimentaarten en rijpe steenvruchten. De smaak is harmonieus en een aanhoudend rondheid met een finale die zich compleet ontkurkt in frisheid van Chardonnay.
De Ruinart Blanc de Blancs kan je schenken op feestelijke aangelegenheden, maar is zeer aan te raden om te nuttigen bij vegetarische gerechten, seizoen groentes en geitenkaastaart. De ideale serveertemperatuur van deze Blanc de Blancs ligt rond de 8°C.
Ruinart werd opgericht in 1729 en is daarmee het oudste Champagnehuis. In de wetenschap dat alleen de tijd de unieke expertise en knowhow kan aantonen, blijft de familie Ruinart jaar na jaar een bijzondere stijl en de kunst van de assemblage verder ontwikkelen, die is gebaseerd op een tere en zeldzame druivensoort: de Chardonnay.
Tot de dag van vandaag blijft het oudste champagnehuis liefhebbers en kenners over de hele wereld een heldere, elegante en verfijnde champagne bieden.