Bon Courage Sauvignon Blanc
Bon Courage Sauvignon Blanc staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Bon Courage Estate ligt net buiten de stad Robertson, waar de Breede Rivier twee kleine riviertjes ontmoet.
Hoe smaakt de Zuid-Afrikaanse witte wijn Sauvignon Blanc van Bon Courage?
Deze Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc van Bon Courage is delicaat en knapperig fris. De wijn is zeer fruitig en verfrissend. Aroma's en smaak invloeden van o.a. appel, vijgen, kruisbessen en tropisch fruit.
De Wijn en Spijs combinatie met de Bon Courage Sauvignon Blanc
Een perfecte Sauvignon Blanc als dorstlesser, maar ook heerlijk bij een salade met geitenkaas. Maar ook bij visgerechten en gegrilde kip misstaat deze wijn niet.
Extra informatie over het Wijnhuis Bon Courage
150 km. van Kaapstad gelegen aan de Breederivier ligt het wijngebied Robertson ; valley of wines and roses. Dit prachtige en vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Het Estate van Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer, wiens voorouders afkomstig zijn uit de Loire (FR).Vandaag de dag is de dagelijkse leiding in handen van Andre en zijn zoon Jacques, de derde generatie.
Bon Courage is in het trotse bezit van de modernste productiemiddelen, die nodig zijn voor de productie van echte kwaliteitswijnen. Tevens van belang voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen is natuurlijk het klimaat. De dagen zijn natuurlijk warm en erg rijk aan zon uren, terwijl de nachten relatief koel zijn door de aanwezigheid van de drie rivieren. Hierdoor verkrijgen de druiven optimale rijpheid en aroma's.
De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.