Deze wijn wordt gemaakt van druiven die groeien op oude Langa wijngaarden in het Italiaanse wijngebied Piemonte. Lees meer.
De druiven voor de Bel Colle Barbera d'Alba Le Mascha worden geplukt op de oudste wijngaarden van het bedrijf. De druiven hebben een fantastisch kwaliteit, omdat de oude wijngaarden niet heel veel druiven geven wordt het ook met de hand geplukt. De rigoureuze selectie van de trossen in de eerste maanden zorgen voor een lage opbrengst met hoge kwaliteit. Na voorzichtige fermentatie gaat de wijn gedurende 18 maanden in Frans eikenhouten tonnen en vaten. Na een verfijning van 18 maanden in de fles is de wijn klaar om te drinken.
De Italiaanse wijn 'd'Alba La Masche' heeft een intense robijnrode kleur en etherisch aroma met de geur van specerijen en moerbei. In de mond een droge rode wijn met volle body en een prachtig gebalanceerde frisheid. Een veelzijdige rode wijn die goed gecombineerd kan worden met de hoofdmaaltijd. De Bel Colle Barbera d'Alba La Masche kan nog 5 tot 6 jaar bewaard worden. Na rijping heeft de wijn een volle en harmonieuze smaak.
Wat een fantastische Italiaanse rode wijn al zeggen we het zelf, de droge rode wijn van Bel Colle Babera is toch zo gebalanceerd! Deze rode wijn is perfect om te schenken bij kalfvlees, varkensvlees, gevogelte, heerlijk samengesteld pasta's en wildgerechten (het liefst van de hert).
45 Jaar geleden richtten de broers Franco en Carlo Pontiglione en Giuseppe Priola de Bel Colle op. Sinds 2015 eigendom van de familie Bosio van Santo Stefano Belbo.
De basis van het ideologische begrip dat ons werk inspireerde, was het hedonistische concept van het produceren van kwaliteitswijnen die de lokale gebruiken respecteren en tegelijkertijd voldoen aan de smaak van de consument. Dit werd bereikt dankzij de samenwerking met de oenoloog Paolo Torchio die de wijnmakerij leidde van 1980 tot 2015, het jaar waarin Bel Colle onderdeel werd van de groep Bosio Family Estates.
De familie Bosio, producenten voor 4 generaties, heeft de keldertechnologieën vernieuwd, zonder afstand te doen van traditie: vinificatie in staal, veroudering van de grote rode wijnen, in grote Franse eiken en Slavonische vaten.