Deze wijn wordt gemaakt van druiven die groeien op oude Langa wijngaarden. Lees meer.
De druiven voor de Bel Colle Barbera d'Alba Le Mascha worden geplukt op de oudste wijngaarden van het bedrijf. De druiven hebben een fantastisch kwaliteit, omdat de oude wijngaarden niet heel veel druiven geven wordt het ook met de hand geplukt. De rigoureuze selectie van de trossen in de eerste maanden zorgen voor een lage opbrengst met hoge kwaliteit. Na voorzichtige fermentatie gaat de wijn gedurende 18 maanden in Frans eikenhouten tonnen en vaten. Na een verfijning van 18 maanden in de fles is de wijn klaar om te drinken.
De wijn heeft een intense robijnrode kleur en etherisch aroma met de geur van specerijen en moerbei. In de mond een droge wijn met volle body en een prachtig gebalanceerde frisheid. Een veelzijdige wijn die goed gecombineerd kan worden met de hoofdmaaltijd. De wijn kan nog 5 tot 6 jaar bewaard worden. Na rijping heeft de wijn een volle en harmonieuze smaak.