Smaakvolle Duitse wijn van Van Volxem (Weissburgunder Barrique) handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting. Lees meer.
Deze Weissburgunder bestaat uit Pinot Blanc druiven. Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting. Dit totale proces van vinificatie en lagering neemt 6 tot 7 maanden in beslag, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in de maand mei.
De witte wijn van Volxem heeft veel geuren met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. Een volle body met romige smaken en een lichte houttoon geven deze wijn een mooi rijk en geconcentreerd karakter.
De Van Volxem Weissburgunder Barrique kan je serveren bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, groentegerechten, asperges, pasta's, gedroogde hammen en milde romige kazen.
Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Deze onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan overleven. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde maakt deel uit van de Bittburger familie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.