Menu
EUR
Van Volxem Weissburgunder
€12,99 Incl. btw
Toevoegen aan winkelwagen
Van Volxem Weissburgunder
(0)

Van Volxem Weissburgunder

€12,99 Incl. btw
Op voorraad

Deze Duitse wijn wordt gemaakt van de pinot blanc druiven, de druiven zijn afkomstig van de steile hellingen aan de Saar met een leisteenbodem en een uniek microklimaat. Lees meer.

Levertijd: 1-2 dagen
  • Bestel voor 16:00uur vandaag, morgen in huis*
  • Fysieke winkel in Rotterdam Kralingen
  • Alle wijnen per fles online te bestellen*
  • Gratis bezorging vanaf € 60,- in NL

Productomschrijving

Van Volxem Weissburgunder

De pinot blanc druiven in deze wijn zijn afkomstig van de steile hellingen aan de Saar met een leisteenbodem en een uniek microklimaat. De oogst vindt plaats met de hand. Aansluitend vindt de spontane vergisting plaats. Daarna ontwikkelt de wijn zich 5 maanden in roestvrijstalen tanks en houten vaten. 

Hoe smaakt de Van Volxem Weissburgunder? 

Deze van Volxem Weissburgunder draagt een licht geel-gouden uitstraling en is zijdezacht van smaak. Het aroma is rijk aan tropisch fruit, lentebloesem met een fijne touche van houtrijping.   

Waar kan je de Van Volxem Weissburgunder bij drinken? 

Deze Duitse witte wijn '' Volxem Weissburgunder kan gedronken worden bij de Provençaalse keuken met bijvoorbeeld parelhoen met morieljes en tijm. 

Geschiedenis van Van Volxem

Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Deze onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan overleven. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde maakt deel uit van de Bittburger familie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt. 

 

Specificaties

Land
Duitsland
Regio
Mosel
Druivenras
Pinot Blanc
Smaakprofiel
Vol & Fruitig
Passend bij
Provençaalse keuken met bijvoorbeeld parelhoen met morieljes en tijm
Flesinhoud
0.75cl
Alcoholgehalte
12%
Sluitingstype
Schroefdop
Restsuiker
6.6
Zuurgraad
6.9
Sulfiet allergenen

Reviews

0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen
Heeft u een vraag over dit product?
Of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem contact met ons op via 010-4222757 of via [email protected]
Heeft u een vraag over dit product?
Of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem contact met ons op via 010-4222757 of via [email protected]

Recent bekeken

Van Volxem Weissburgunder
Van Volxem Weissburgunder
Deze Duitse wijn wordt gemaakt van de pinot blanc druiven, de druiven zijn afkom...
€12,99 €10,74
 

Specificaties

Land
Duitsland
Regio
Mosel
Druivenras
Pinot Blanc
Smaakprofiel
Vol & Fruitig
Passend bij
Provençaalse keuken met bijvoorbeeld parelhoen met morieljes en tijm
Flesinhoud
0.75cl
Alcoholgehalte
12%
Sluitingstype
Schroefdop
Restsuiker
6.6
Zuurgraad
6.9
Sulfiet allergenen
0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Beoordeel Van Volxem Weissburgunder

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »