Deze Duitse wijn wordt gemaakt van de pinot blanc druiven, de druiven zijn afkomstig van de steile hellingen aan de Saar met een leisteenbodem en een uniek microklimaat. Lees meer.
De pinot blanc druiven in deze wijn zijn afkomstig van de steile hellingen aan de Saar met een leisteenbodem en een uniek microklimaat. De oogst vindt plaats met de hand. Aansluitend vindt de spontane vergisting plaats. Daarna ontwikkelt de wijn zich 5 maanden in roestvrijstalen tanks en houten vaten.
Deze van Volxem Weissburgunder draagt een licht geel-gouden uitstraling en is zijdezacht van smaak. Het aroma is rijk aan tropisch fruit, lentebloesem met een fijne touche van houtrijping.
Deze Duitse witte wijn '' Volxem Weissburgunder kan gedronken worden bij de Provençaalse keuken met bijvoorbeeld parelhoen met morieljes en tijm.
Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Deze onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan overleven. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde maakt deel uit van de Bittburger familie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.