Zeer fruitige Franse rode wijn vanuit de wijnregio Pays d'Oc (Zuiden van Frankrijk). Prachtige blended wijn van Syrah, Grenache, Carignan-druiven. Lees meer.
De druiven worden ontsteeld en elke druivensoort wordt apart opgevoed. Fermentatie vindt plaats bij 25°C gedurende 8 tot 12 dagen op de schillen voor de Carignan en Syrah, en 10 tot 18 dagen voor de Grenache. De eerste persing bestaat alleen uit sap dat vanzelf vrijkomt onder het gewicht van de druiven. In November wordt de Franse rode wijn gemengd. Hierna rijpt 60% van de rode wijn in RVS vaten en de rest in eikenhout gedurende minstens 4 maanden.
Paul Mas Languedoc Rouge Reserve heeft een lichte granaatrode kleur met paarse tinten. De neus is complex met pruim, framboos en hout tonen die zich ontwikkelen tot kruidige aroma's. Het palet is fruitig, rijk en rond. Een zachte afdronk die prachtig in balans is met tonen van vers zoethout.
Op een temperatuur van 17° C past deze rode wijn heerlijk bij gerechten met wit vlees, gegrild vlees, parelhoen met verse tijm, tapas, brochettes met aromatische kruiden en zachte kaas.
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard (in de wijnregio Pays d'Oc) in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.