Een Chileense wijn van top kwaliteit, de wijn wordt verbouwd in de wijnstreek Colchagua Valley. De wijnstokken zijn gemiddeld z'n 18 jaar oud en groeien op graniet- en kleigronden. Lees meer.
De druiven van Caliterra Reserva Carmenere worden met de zachte hand ontsteeld en volgt de maceratie van 15 tot 22 dagen. De most wordt gefermenteerd onder temperaturen van 26-28°C in 100% RVS tanks waar de wijn ook malolactische fermantatie ondergaat. Ongeveer 30% van de wijn wordt op vaten gerijpt die voor de tweede of derde keer gebruikt worden, om zo fruit aroma's naar boven te brengen en de wijn meer diepte te geven.
Deze smaakvolle Chileense rode wijn de Caliterra Reserva Carmenere heeft een geur die complex is maar perfect in harmonie met aroma's van chocolade, pruimen, kruiden, zwarte peper en toffee. Een ronde smaak met krachtige tannines en een schitterende balans tussen fruit en houttonen door rijping op Frans eikenhout.
De Caliterra Reserva Carmenere kan geserveerd worden bij geroosterd en gegrild vlees, gevogelte, pasta's en harde kazen.
De naam Caliterra komt van 'La Calidad de la Tierra' oftewel de kwaliteit van de aarde. Caliterra's filosofie is om milieuvriendelijke wijnen te vervaardigen in het teken van zorgvuldige wijnbouw en duurzaam wijngaardenbeheer, waar elke druivensoort opvalt voor hun fruitige, frisse en onderscheidende stijl, die de kwaliteit en zuiverheid van Chili's aard, streek en fruit uitdrukken. Caliterra is opgericht in 1996 als een partnerschap tussen de familie Robert G. Mondavi en Viña Errázuriz, die allebei hun droom wilden realiseren over het produceren van hoogwaardige wijnen.