Caliterra Tributo Carmenere
De druiven voor deze wijn komen van wijnranken die groeien op zwarte kleigronden. Dit zorgt voor een uniek karakter van de Carmenere, wat tegelijkertijd ook weer perfect het terroir weerspiegelt. Met deze wijn eren we een uitzonderlijke combinatie, vandaar de naam Tributo. Gisting vindt plaats in RVS tank en duurt ongeveer 23-30 dagen. Hierna rijpt de wijn 12 maanden in houten vaten, waarvan 10% van de wijn in nieuwe Frans eiken vaten rijpt.
Hoe smaakt de Caliterra Tributo Carmenere?
De Chileense wijn Calittera Tributo Caermenere heeft een robijnrode kleur en geeft de rode wijn een intense uitstraling. Aroma's van specerijen, zoals zwarte peper, zoethout en kruidnagel, komen naar voren in de neus. Deze geuren worden vergezeld door tonen van bramen en vijgen die gecomplimenteerd worden door hints van bittere chocolade en gedroogde tabaksbladeren. De wijn heeft zijdezachte tannines. Het volume en de prettige frisheid voorspellen dat de wijn goed bewaard kan worden.
De Wijn en Spijs combinatie met de Calittera Tributo Carmenere
Deze Chileense rode wijn is de juiste begeleider bij gevulde paprika's met avocado en lam, en ook bij risotto met chorizo, paprika en ui.
Extra informatie over het Wijnhuis Caliterra
De naam Caliterra komt van 'La Calidad de la Tierra' oftewel de kwaliteit van de aarde. Caliterra's filosofie is om milieuvriendelijke wijnen te vervaardigen in het teken van zorgvuldige wijnbouw en duurzaam wijngaardenbeheer, waar elke druivensoort opvalt voor hun fruitige, frisse en onderscheidende stijl, die de kwaliteit en zuiverheid van Chili's aard, streek en fruit uitdrukken. Caliterra is opgericht in 1996 als een partnerschap tussen de familie Robert G. Mondavi en Viña Errázuriz, die allebei hun droom wilden realiseren over het produceren van hoogwaardige wijnen.
In 2004 sloeg Caliterra een nieuwe weg in. De familie Chadwick werd weer voor 100% eigenaar en dit leidde mede tot het belangrijke besluit voortaan alleen nog maar wijnen te maken van de eigen wijngaarden en dus geen druiven meer te kopen van anderen. Ook wil men de kwaliteit van de wijnen weer verder omhoog brengen. Eveneens werd ook veel gedaan aan het uiterlijk van de etiketten. Men produceert nu alleen nog maar wijnen op Reserva niveau en hoger, de zogeheten Tributo lijn.