Bon Courage Cabernet Sauvignon
De smaakvolle wijn Bon Courage Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druif.
De druiven van Bon Courage Cabernet Sauvignon worden in tanks bewaard om daar de eerste gisting te doorstaan. Na de malolactische gisting gaat de wijn in Frans eikenhouten vaten voor een opvoeding van 12 tot 15 maanden. Na de rijping wordt de wijn gefilterd en gebotteld.
Hoe smaakt de Zuid-Afrikaanse rode wijn Bon Courage Cabernet Sauvignon?
Deze Cabernet Sauvignon uit de wijnstreek Robertson heeft rijke aroma's van rode bessen, aardbei, zwarte kers en vanille met een hint van noot. Het is een wijn met een volle body en een rijk en complex palet waarin een scala aan rode bessen naar voren komt.
De Wijn en Spijs combinatie met de Bon Courage Cabernet Sauvignon
De Bon Courage Cabernet Sauvignon kan geserveerd worden bij een grote verscheidenheid aan vlees, zoals stoofschotels, steak en braadstuk.
Extra informatie over het Wijnhuis Bon Courage
150 km. van Kaapstad gelegen aan de Breederivier ligt het wijngebied Robertson ; valley of wines and roses. Dit prachtige en vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Het Estate van Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer, wiens voorouders afkomstig zijn uit de Loire (FR).Vandaag de dag is de dagelijkse leiding in handen van Andre en zijn zoon Jacques, de derde generatie.
Bon Courage is in het trotse bezit van de modernste productiemiddelen, die nodig zijn voor de productie van echte kwaliteitswijnen. Tevens van belang voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen is natuurlijk het klimaat. De dagen zijn natuurlijk warm en erg rijk aan zon uren, terwijl de nachten relatief koel zijn door de aanwezigheid van de drie rivieren. Hierdoor verkrijgen de druiven optimale rijpheid en aroma's.
De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.