Chileense wijn van 100% Carmenere, deze druiven vinden hun oorsprong in de Maule Vallei. (wijngebied Central Valley). Lees meer.
Deze Antares-wijn bestaat uit 100% Carmenère. Het sap wordt gedurende 5 dagen gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met temperaturen tussen de 28ºC en 30ºC met behulp van bepaalde gisten. Na de fermentatie vindt de maceratie gedurende 10 dagen plaats onder 25ºC voor een ideale extractie van aroma's, smaken en kleuren. De druiven vinden hun oorsprong in de Maule vallei.
Antares Carmenère staat nauw aan Merlot verwante druivensoort die vrijwel alleen in Chili wordt geteeld. De kleur van de wijn is robijnrood. In deze robijnrode wijn zijn heerlijke aroma's te ontdekken van rood fruit, zoals pruimen, kersen en aardbeien samen met hinten van kaneel. In de mond is deze Merlot soepel met full body en zachte tannine.
Antares Carmenere is een veelzijdige Chileense rode wijn die uitstekend samengaat met een breed scala aan gerechten. Deze rode wijn past perfect bij gegrild vlees, zoals steak, lamsvlees of barbecuegerechten. Het volle karakter van de wijn maakt het ook een heerlijke begeleider voor rijke stoofschotels of een assortiment van oude kazen.
Antares Carmenere is een uitzonderlijke rode wijn die zich onderscheidt door zijn rijke en diepgaande smaken. Wat deze wijn zo aantrekkelijk maakt, is niet alleen de kwaliteit van de gebruikte druiven, maar ook de unieke kenmerken die de Carmenere-druif naar voren brengt. De wijn heeft een karakteristieke volle body met een verrassende balans tussen fruitigheid en kruidigheid, wat resulteert in een veelzijdige drinkervaring.
Santa Carolina is onderdeel van Carolina Wine Brands, een van de leidende wijnorganisaties in Chili, die behoort tot de Watt's S.A. agribusiness groep die behoort tot de familie Larrain. Vina Santa Carolina werd in 1875 opgericht door Luis Pereira en is een van de oudste wijnhuizen van Chili. Luis vernoemde het bedrijf naar zijn vrouw, Dona Carolina Iniguez. Don Luis liet zich adviseren door experts, zowel bij het bouwen van de kelders als het maken van de wijnen. Germain Bachelet, een beroemde oenoloog, selecteerde wijnstokken in Bordeaux en bracht deze naar Chili.