Biscardo Neropasso Rosso een elegante Italiaanse rode wijn uit Veneto. Gemaakt volgens de Amarone techniek. Smaken van rijp rood fruit zoals kersen en pruimen. Deze wijn heeft fijne tannines met een zachte afdronk. Drink deze wijn op 16-18°C. Lees meer.
Biscardo Neropasso Rosso een smaakvolle Italiaanse rode wijn die gemaakt wordt van de volgende druivenrassen, Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Een deel van de cabernet druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd. De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende volle smaak in de wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
De Biscardo Neropasso Rosso draagt een intense robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannines in de afdronk. Deze veelzijdige wijn is perfect te combineren met een scala aan gerechten. Geniet van Biscardo Neropasso Rosso bij rood vlees, gegrild vlees, zoals lam en rundvlees, of bij klassieke Italiaanse gerechten zoals pasta met een rijkere saus of pizza. Het gaat ook uitstekend samen met hartige tapas en gerijpte kazen.
Neropasso Biscardo is een gerenommeerde producent die zich richt op kwaliteit en authenticiteit. De druiven voor deze Neropasso-wijn worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Deze toewijding aan vakmanschap resulteert in een wijn die de ware essentie van de Italiaanse terroir weerspiegelt en elke slok een uitstekende wijn maakt.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.