Heerlijke Nieuw Zeelandse wijn die geoogst wordt op de wijngaarden in de districten Bridge Pa en Mangatahi van Hawke's Bay. Lees meer.
Tony Bish Heartwood Chardonnay in de neus heeft een rijk biscuitkarakter met tonen van zomersteenfruit, schillen van citrusvruchten en bloemen. In de smaak herkennen we het rijp steenfruit en valt de romige textuur op met frisse zuren en een lange afdronk.
Van wijngaarden in de districten Bridge Pa en Mangatahi van Hawke's Bay. Met de hand oogsten zorgt voor vers fruit wat bijdraagt aan de kwaliteit en zuiverheid van de wijn. Ook in deze wijngaarden wordt er geen gebruik gemaakt van pesticiden. Met de hand geplukte Hawke's Bay Chardonnay wordt in zijn geheel geperst, met alleen het vrijloopsap dat gefermenteerd wordt op nieuwe en gekruide Frans eikenhouten barriques. Er worden geen toevoegingen aan het sap gedaan voorafgaand aan de fermentatie. De wijn rijpt 11 maanden op vat en wordt minimaal gestoord voor het bottelen.
De neus heeft een rijk biscuitkarakter met tonen van zomersteenfruit, schillen van citrusvruchten en bloemen. In de smaak herkennen we het rijp steenfruit en valt de romige textuur op met frisse zuren en een lange afdronk.
Deze wijn heeft een rijk karakter en dat past toch perfect bij wildgerechten van de BBQ, of heerlijke salades.
Tony Bish Wines is gelegen in het Hawke’s Bay gebied aan de oostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Hawke’s Bay staat bekend als hét gebied voor hoge kwaliteit Chardonnay-stijlen van het land. Deze naam heeft het gekregen door onder andere het goede klimaat en een diverse bodemtypen.
In 2013 lanceerde Tony Bish, samen met Karryn, Tony Bish Wines, met een exclusieve focus op Chardonnay. Sindsdien hebben ze vijf verschillende Chardonnay-stijlen geïntroduceerd, die rechtstreeks worden verkocht aan liefhebbers van Chardonnay in binnen- en buitenland. Hierdoor is hij door de jaren heen ook wel uitgegroeid tot de “King of Chardonnay”.
Tony’s creativiteit voor het produceren van wijnen bereikten een nieuwe hoogte na zijn inspirerende reis naar Zuid-Amerika. Hier zag hij hoe de wijnproductie werd gedaan met enorme grote eivormige tanks. Mede door zijn grote passie en lokale expertise wist Tony de eerste betonnen eierfermentoren van Nieuw-Zeeland te bouwen, het begin van de zoektocht naar de perfecte Chardonnay-stijlen.
Met zijn eigen methodes en vinificatie, heeft Tony Bish een blijvende indruk achtergelaten op de wereld van wijnproductie. Zijn toewijding aan excellentie en innovatie blijft een inspiratie voor wijnmakers over de hele wereld, terwijl hij blijft streven naar nieuwe hoogten in de kunst van het produceren van Chardonnay.