Alle wijnen van Tony Bish worden geproduceerd in wijngaarden die gecertificeerd zijn volgens het Nieuw Zeelandse duurzaamheidssysteem. De druivenstokken worden duurzaam beheerd zonder gebruik te maken van pesticiden. Lees meer.
In de vroege jaren 80 begon Tony zijn reis in de wijnwereld met een grote passie, deze combineerde hij met zijn eerste stappen in de wijnproductie. Dit vormde het fundament voor een toegewijde tocht van veertig jaar waarin hij uitgroeide tot een gerenommeerde wijn producent, met zijn absolute specialiteit in de Chardonnay. Alle wijnen van Tony Bish worden geproduceerd in wijngaarden die gecertificeerd zijn volgens het Nieuw Zeelandse duurzaamheidssysteem. De druivenstokken worden duurzaam beheerd zonder gebruik te maken van pesticiden.
Machinaal geoogst fruit wordt voorzichtig ontsteeld zonder de druiven te pletten. Nadat het sap tot rust gekomen is wordt het overgebracht naar grote, 9hL Frans eikenvaten voor de verdere rijping.
Dit is absoluut één van de top Nieuw Zeelandse witte wijn is een echte aanrader, wij vinden hem dan ook uitmuntend. De Tony Bish Fat & Sassy Chardonnay heeft tonen van rijpe perzik & nectarine met zachte aroma's van vanille en Crème Brûlée. De smaak is rijk fruitig met een romige textuur.
Heerlijke aperitief wijn, maar ook een uitstekende begeleider van rijke salades en schaal- en schelpdieren.
Tony Bish Wines is gelegen in het Hawke’s Bay gebied aan de oostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Hawke’s Bay staat bekend als hét gebied voor hoge kwaliteit Chardonnay-stijlen van het land. Deze naam heeft het gekregen door onder andere het goede klimaat en een diverse bodemtypen.
In 2013 lanceerde Tony Bish, samen met Karryn, Tony Bish Wines, met een exclusieve focus op Chardonnay. Sindsdien hebben ze vijf verschillende Chardonnay-stijlen geïntroduceerd, die rechtstreeks worden verkocht aan liefhebbers van Chardonnay in binnen- en buitenland. Hierdoor is hij door de jaren heen ook wel uitgegroeid tot de “King of Chardonnay”.
Tony’s creativiteit voor het produceren van wijnen bereikten een nieuwe hoogte na zijn inspirerende reis naar Zuid-Amerika. Hier zag hij hoe de wijnproductie werd gedaan met enorme grote eivormige tanks. Mede door zijn grote passie en lokale expertise wist Tony de eerste betonnen eierfermentoren van Nieuw-Zeeland te bouwen, het begin van de zoektocht naar de perfecte Chardonnay-stijlen.
Met zijn eigen methodes en vinificatie, heeft Tony Bish een blijvende indruk achtergelaten op de wereld van wijnproductie. Zijn toewijding aan excellentie en innovatie blijft een inspiratie voor wijnmakers over de hele wereld, terwijl hij blijft streven naar nieuwe hoogten in de kunst van het produceren van Chardonnay.