Per 6 flessen te bestellen, deze prachtige wijn zit verpakt in een doos. Lees meer.
Na de oogst worden de druiven naar de kelder gebracht en voorzichtig geplet; slechts 65% van de druiven is ontsteeld. De ontwikkeling in de roestvrijstalen tanks duurt ongeveer 7 dagen bij een temperatuur die niet hoger is dan 30 ° C (86 ° F). De malolactische gisting is voor het einde van de winter voltooid. De Prunotto Barolo wordt 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten en gedurende 24 maanden in roestvrij staal. Na het bottelen heeft de Italiaanse rode wijn nog 24 maanden gerijpt voordat hij vermarkt mag worden.
De Prunotto Barolo Bussia uit het jaartal 2019 is rood met robijnoranje tinten. De neus toont deze Italiaanse wijn uit de wijnstreek Piemonte aangename aroma's van rozenblaadjes, frambozen en granaatappel die samensmelten met kruidige balsamico-tonen. De intense smaak heeft zachte soepele tannines, mondvullend met een langdurige afdronk.
Wat een verrassende Italiaanse rode wijn van Prunotto, dit genot kan je het beste delen bij een gegrilde steak, wildzijn en andere wildgerechten.
Het landgoed beslaat een oppervlakte van ongeveer 65 hectare met wijngaarden in de allerbeste wijnproducerende zones van de regio. Zorgvuldig en attent omgaan met de grond en de stokken is de belangrijkste fundamentele waarde bij het maken van wijn. Alleen druiven van topkwaliteit kunnen geweldige wijnen produceren die de persoonlijkheid en identiteit van de druivensoort tot uitdrukking kunnen brengen.
Prunotto vertegenwoordigt de perfecte balans tussen traditie en innovatie met behulp van de modernste technologie om de vele nuances van dit historische gebied tot uitdrukking te brengen. De wijngaarden van Prunotto strekken zich uit over een grote oppervlakte op het grondgebied van The Langhe en Monferrato en zijn onderverdeeld in kleinere percelen en enkele wijngaarden waar geweldige rode wijnen worden geproduceerd.
Prunotto voert studies, onderzoek en ontwikkelingen uit en voert actief experimenten uit in de wijngaarden zonder ingewikkelde wiskundige formules. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het bevorderen van duurzame landbouw en het verbeteren van handmatige technieken. Elk jaar en elke oogst is uniek en daarom evalueert het wijnbereidingsteam van Prunotto de beste timing en technieken voor het beheer van wijngaarden en voor de productie van elke oogst.
De belangrijkste historische productiegebieden zijn Bussia, Bussia Vigna Colonnello, Costamiòle, Bansella, Bric Turot, Pian Romualdo en Occhetti.