Recept #3 Koud gerookte zalm, kletskop, crème van gekookte eidooier en gekookte zuurkool
Benodigdheden
- 300 gr. koud gerookte zalm in plakjes
- 12 eieren, gekookt
- 300 gr. zuurkool kletskoppen, even groot
Voor de Eierdooier Crème
- 12 gekookte eidooier
- 50 gr. roomboter
- Nootmuskaat
- Peper & Zout
Voor de garnering:
- Verse dille
Voor de Zuurkool:
- 300 gr. zuurkool
- 1 ui
- 3 laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 30 cl. witte wijn
- 150 gr. roomboter
- Snuf zout
Wijnsuggesties:
[products=blog_3]
Hoe bereid je dit recept
De eidooier crème:
Druk de eidooiers door een bolzeef. Zorg dat de roomboter zacht, maar niet gesmolten is. Meng met de eidooier en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Zet weg om op smaak te komen.
De zuurkool:
Schil de ui en prik de laurierblaadjes met de kruidnagels aan de ui. Leg de ui in het midden van de pan zuurkool. Voeg het water, roomboter en de wijn toe. Kook de zuurkool lang, tot 4 uur op lage temperatuur. Tegen de kook aan, met de deksel op de pan. Giet af en laat afkoelen. Snijd dan fijn.
Leg een bedje van zuurkool op een bordje. Schep een bolletje eidooier crème in het midden van de zuurkool. Leg daarom heen plakjes zalm.
Steek een kletskop in het bolletje eidooier crème. Garneer af met takjes dille.
Eet Smakelijk!