24
Sep
2024
Recept #37 Wilde Stoofschotel
Reacties: 0
Benodigdheden
Ingrediënten:
- 1 KG. Stoofvlees van wild (haas, ree of wild zwijn)
- 400 gram grof gesneden soepgroente
- 3 tenen knoflook
- 3 laurierblaadjes
- 200 gram cranberries
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes oregano
- 1 pakje tomaten passata
- 30cl. rode wijn
- Flinke klont roomboter
- Peper en Zout
[products=blog_37]
Hoe bereid je dit recept
Snijd het stoofvlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Laat een half uur staan. Hak de tenen knoflook fijn. Bak het vlees aan in de roomboter. Voeg de knoflook en kruiden toe en roer even door. Laat 5 minuten bakken.
Dan de soepgroente erbij en weer goed doorroeren. Voeg dan de passata en de rode wijn toe. Roer even door en voeg dan de cranberries toe. Laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 3 uur. Zet weg en eet de volgende dag met winterse groente en aardappelpuree.
Heerlijk met een glas Baglio Gibellina Passimiento!
Eet smakelijk!