Recept #28 Ovenschotel Saucijs, Abrikoos, Gember, Appel & Ei
Benodigdheden
Voor de Ovenschotel
- 6 Runder saucijzen
- 1 Ui
- 1 Steel Prei
- 1 Winterwortel
- 250 gram gedroogde Abrikozen
- 2 el. gehakte gemberwortel
- 2 Appels ( Granny Smith )
- 1 el. kerrie
- 4 Laurierblaadjes
- 2 el. bloem
- 40cl. runderbouillon
- Olijfolie
- 4 Eieren
- Scheutje melk
- Peper & Zout
[products=blog_28]
Hoe bereid je dit recept
De Ovenschotel:
Snijd de ui, wortel en prei in stukjes van 2 cm. Snijd de abrikozen in vieren. Snijd de appels ook in stukjes van 2 cm. Bak de saucijzen aan in de olie. Snijd in plakken van 2 cm dik. Roer de bloem door het vlees en laat even staan. Bak de groente aan in de olie. Voeg de kerrie toe en bak weer even aan. Voeg dan de gember toe, roer door. Dan het vlees erbij, de abrikozen en de bouillon.
Roer door totdat het vocht gaat binden. Laat 15 minuten rustig pruttelen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg dan de appel toe, roer even door en zet het gas uit. Schep in een ovenschotel en druk een beetje aan. Klop de eieren los met wat zout en een scheutje melk.
Giet het ei mengsel op de ovenschotel en leg de blaadjes laurier erop. Zet in de oven op 180 graden boven warmte.
Serveer met salade en rijst of aardappelpuree
Tip:
Dit gerecht gaat ook goed met witvis in plaats van worst. Vervang dan de runderbouillon door groentebouillon.
Overigens smaakt de een heerlijke Chardonnay ook prima bij deze schotel, de houtlagering zorgt voor voldoende body.
Eet smakelijk!