Rode Italiaanse wijn uit de wijnstreek Puglia, wat een sensatie om te mogen drinken. Zet deze rode wijn eventjes open een minuut of 15 voor dat u hem drinkt bij een verrukkelijk stuk roodvlees! Lees meer.
Deze Italiaanse wijn uit Puglia is gemaakt van de beste lokale druiven! De geselecteerde druiven voor deze blended wijn de Quaranta40 Luca Rossi Passaggio zijn Primitivo, Negroamaro en de Nero di Toria druif. De druiven komen van lokale wijngaarden af, gelukkig weet Quaranta hier wel raad mee, de wijn wordt na het persen gedroogd en rust een periode van 2 weken op fles.
Bij het openen van de Quaranta40 Luca Rossi Passaggio komen we intense geuren tegen van jam, zwartfruit en een overheerlijke kruidige hints. Wanneer je hem inschenkt krijg je een diep robijnrode kleur in je glas, deze Italiaanse topper is perfect in balans, volle body met verfijnde en zachte tannines. Wijnhandel den Toom adviseert deze Italiaanse rode wijn eerst eventjes voor het eten open te zetten voor een minuut of 15. Genieten maar!
Zodra we onze Bavette van de BBQ afhalen, kan het feest echt beginnen. Wat is de Quaranta40 Luca Rossi Passaggio toch een perfect combinatie met dit stuk roodvlees. Uiteraard kan je de Rossi Passaggio ook schenken bij een Mediterraans gerecht dit kan uitsluitend ook vanaf de BBQ zijn. Santé!
In het uiterste zuiden van Italië ligt de wijnstreek Apulië, het Italiaanse Puglia. Het vormt de hiel van de laars op de kaart. Met ruim 100.000 hectare wijngaarden is het een van de grootste wijngebieden van Italië. Ooit werden de donkergekleurde wijnen met veel alcohol gebruikt om magere wijnen meer kleur en body te geven tijdens mislukte oogsten in Italië, maar ook elders in Europa. Al tientallen jaren is Apulië een ‘hot’ item onder wijnliefhebbers. EU-subsidies en nieuwe inzichten en technieken hebben ervoor gezorgd dat er inderdaad goede tot zeer goede wijnen gemaakt kunnen worden, zowel in wit als rood. Het landschap is vrij vlak en de temperatuur kan hier extreem hoog oplopen. De koelte komt uit de Middellandse Zee en de Ionische zee. De productie betreft voornamelijk rode wijnen. karaktervolle wijnen van goede tot zeer goede kwaliteit.