Deze Crémant de Limoux bestaat uit 60% Chardonnay, 20% Chenin, 10% Pinot Noir en 10% Mauzac. Lees meer.
Deze Crémant de Limoux bestaat uit 60% Chardonnay, 20% Chenin, 10% Pinot Noir en 10% Mauzac. De bodem bestaat uit klei en kalksteen en er heerst een Mediterraan klimaat met invloeden van een zeeklimaat. De druiven worden met de hand geoogst van de 20 tot 25 jaar oude ranken. De hele trossen worden gepers met een pneumatische pers. Hierna rust de most op lage temperatuur. De fermentatie vindt plaats bij 18°C, waarna de traditionele vinificatie methode wordt toegepast voor mousserende wijn. Eerst vergist de Franse witte wijn (cremant) in vaten en daarna nog op de fles. Gedurende 15 maanden rusten de flessen in temperatuur gecontroleerde kelders. Uiteindelijk wordt 3 maanden voor transport nog de gist verwijderd en liqueur d’expédition toegevoegd.
Een heldere bleekgele witte wijn met delicate zacht dansende en aanhoudende mousse. In de neus een intense en verfijnde wijn met geuren van honing en acacia met hints van gekristalliseerde citrus. In de mond een prachtige harmonie en een zeer goede balans tussen zoet en frisheid.
Geserveerd op 6 tot 8 °C is deze Crémant de Limoux uit de Pays'd'Oc heerlijk als aperitief bij de lunch of het diner. Ook gaat hij zeer goed samen met een verfijnde vismaaltijd en natuurlijk oesters
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.
Geïnteresseerd in andere smaken of soorten van het wijnhuis Domaine Paul Mas klik dan hier voor de overzichtspagina!