François Xavier Lambert Gigondas Tradition is een krachtige Franse rode wijn uit de Rhône, van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Vol, kruidig en complex met donker fruit. Lange, warme afdronk. Heerlijk bij wild of stoofgerechten. Serveertemperatuur: 16-18°C. Lees meer.
Op bodems vol rode kiezelstenen in Gigondas vinifieerde de overgrootvader François Xavier Lambert zijn eerste wijn; vandaag zet François Xavier Lambert die traditie voort met de Francois Xavier Lambert Gigondas Tradition. De most vergist in temperatuur-gecontroleerde betonnen vaten, waarna de wijnen rijpen minimaal twaalf maanden in oude eikenhouten vaten. Dankzij deze werkwijze en het respect voor natuur wordt de wijn op natuurlijke wijze geklaard, zonder overmatige interventie een filosofie die, volgens buurman Francois Gras, blijvend zijn sporen achterlaten in elke jaargang.
Het glas toont een diepe robijnrode gloed; het terroir geeft aroma’s van zwarte kersen en zwarte olijven. Deze rode wijn biedt een krachtig maar zijdezacht palet met rijpe tannines en kruidige toetsen. Het resultaat is een xavier lambert gigondas tradition met een rijk, vol mondgevoel dat eindigt in een langzame, aanhoudende fluwelen afdronk.
Dankzij zijn balans en diepte is de Gigondas Tradition de perfecte partner bij wild, gestoofd lamsvlees of rauwmelkse camembert. De combinatie van oude stokken, zorgvuldige vatopvoeding en natuurlijke wijze van klaren levert een rode Rhône die zowel nu charme heeft als jaren kan leren in de kelder een waar eerbetoon aan Francois Xavier, zijn nalatenschap en de levende ziel van Gigondas.