Recept#55 Ovenschotel met Zoete Aardappel, Gehakt en Spinazie
Reacties: 0
Recept#55 Ovenschotel met Zoete Aardappel, Gehakt en Spinazie
De Benodigdheden
Voor het gehaktmengsel:
- 400 g rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijn
- 200 g spinazie (vers of diepvries, uitgelekt)
- Zout en peper
Voor de zoete aardappelpuree:
- 600 g zoete aardappelen
- 1 eetlepel roomboter
- 1 scheutje melk (±50 ml)
- Nootmuskaat (optioneel)
- Zout en peper
Extra:
- 75 g geraspte kaas (bijv. belegen of mozzarella)
- Ovenschaal, ingevet
[products=blog_64]
Hoe bereiden we dit recept?
Bereiding van het gehakt:
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn.
- Verhit olijfolie in een pan, fruit ui en knoflook kort aan.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg paprikapoeder en komijn toe.
- Voeg spinazie toe en roer goed door tot deze geslonken is (of opgewarmd bij diepvries).
- Breng op smaak met zout en peper.
Snijden:
- Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken.
- Kook ze in 15 minuten gaar in ruim water met zout.
- Giet af, voeg boter en melk toe, stamp tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Ovenschotel samenstellen:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal.
- Schep de puree erover en strijk glad.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Zet 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.