Menu
EUR
Recept#54 Eendenborst met Sinaasappelsaus, Aardappelgratin en Haricots Verts

Recept#54 Eendenborst met Sinaasappelsaus, Aardappelgratin en Haricots Verts

Door: Kevin van Wijnhandel den Toom Reacties: 0

Recept#54 Eendenborst met Sinaasappelsaus, Aardappelgratin en Haricots Verts

De Benodigdheden

Voor de eendenborst en saus:

  • 2 eendenborstfilets (± 300–350 g totaal)
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • 100 ml sinaasappelsap (vers geperst of uit pak)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 50 ml kippenfond
  • 1 theelepel maizena + scheutje water (optioneel, voor binden)

Voor de aardappelgratin:

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 200 ml slagroom
  • 1 teen knoflook
  • 75 g geraspte gruyère of belegen kaas
  • Nootmuskaat, zout en peper
  • Boter voor invetten

Voor de groenten:

  • 300 g haricots verts
  • 75 g ontbijtspek (in plakjes)
  • Klontje boter

[products=blog_65]

Hoe bereiden we dit recept?

Bereiding van het vlees:

  • Snijd het vet van de eend kruislings in (niet te diep), bestrooi met zout en peper.
  • Leg met de vetkant in een koude koekenpan, zet op middelhoog vuur. Bak 6-7 min tot het vet krokant is.
  • Draai om en bak nog 2-3 min. Laat rusten in aluminiumfolie.
  • Giet overtollig vet weg, blus de pan af met sinaasappelsap, fond, honing, azijn en rasp.
  • Laat 10 min inkoken tot sausdikte. Bind indien gewenst met maizena.

Snijden:

  • Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes (mandoline of scherp mes).
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de uiteinden van de haricots verts af.

Bereiding van de gratin:

  • Verwarm oven voor op 180°C.
  • Wrijf ovenschaal in met knoflook en vet in met boter.
  • Verdeel aardappelplakjes dakpansgewijs, kruid met nootmuskaat, zout en peper.
  • Giet room erover, bestrooi met kaas.
  • Bak 40-45 min tot goudbruin en gaar.

Bereiding van de groenten:

  • Blancheer de haricots verts 3-4 min in kokend water met zout, spoel koud af.
  • Bundel per 6-8 boontjes en omwikkel met een halve plak spek.
  • Bak kort in een koekenpan met boter tot spek krokant is.

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten, trends, merken en exclusieve acties.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Manage cookies