Recept #53 Kipstoofpot met Zoete Aardappel en Wintergroenten
Reacties: 0
Recept #53 Kipstoofpot met Zoete Aardappel en Groenten
De Benodigdheden
Voor de kipstoofpot:
- 500 g kipdijfilet (in grove stukken)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijn
- 400 ml kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- Zout en peper naar smaak
Voor de groenten:
- 1 grote zoete aardappel
- 2 wortels
- 1 pastinaak
- 1 prei
- 150 g groene kool (of boerenkool)
- 1 eetlepel olijfolie
[products=blog_54]
Hoe bereiden we dit recept?
Bereiding van de kip:
- Verhit olijfolie in een grote stoofpan.
- Bak de stukjes kipdijfilet goudbruin aan.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit kort mee.
- Roer de tomatenpuree erdoor, gevolgd door de kruiden.
- Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe, breng aan de kook.
- Laat het geheel 20 minuten sudderen.
Snijden:
- Schil de zoete aardappel, wortel en pastinaak en snijd in blokjes.
- Snijd de prei in ringen en spoel schoon.
- Snijd de kool in fijne reepjes.
Bereiding van de groenten:
- Voeg de harde groenten (zoete aardappel, wortel, pastinaak) toe aan de stoofpot en laat nog 20 minuten zachtjes garen.
- Voeg de prei en kool de laatste 5-10 minuten toe en laat meewellen tot alles gaar is.
- Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.