Menu
EUR
Recept #52 Hertengebraad met Rodewijnsaus, Pastinaakpuree en Spruiten met Spekjes

Recept #52 Hertengebraad met Rodewijnsaus, Pastinaakpuree en Spruiten met Spekjes

Door: Kevin van Wijnhandel den Toom Reacties: 0

Recept #52 Hertengebraad met Rodewijnsaus, Pastinaakpuree en Spruiten met Spekjes

De Benodigdheden

Voor het hertengebraad:

  • 600 g hertengebraad (rug of filet)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Voor de rodewijnsaus:

  • 250 ml rode wijn (krachtig, droog)
  • 150 ml wildfond of runderbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel boter (voor het monteren)
  • Zout en peper

Voor de pastinaakpuree:

  • 400 g pastinaak
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 50 g roomboter
  • 100 ml volle melk
  • Zout en nootmuskaat

Voor de spruitjes met spek:

  • 400 g spruitjes
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel boter
  • Zwarte peper

[products=blog_53]

Hoe bereiden we dit recept?

Bereiding van het vlees:

  • Laat het hertengebraad op kamertemperatuur komen.
  • Kruid met zout en peper.
  • Verhit boter en olie in een pan en schroei het vlees rondom dicht (2–3 min per kant).
  • Voeg knoflook, tijm en rozemarijn toe.
  • Gaar het vlees 15–20 min in een voorverwarmde oven (180°C), afhankelijk van de dikte. Laat daarna 10 min rusten in aluminiumfolie.

Snijden:

  • Schil de pastinaak en aardappels, snijd in gelijke stukken.
  • Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes en halveer ze.
  • Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.

Bereiding van de rodewijnsaus:

  • Fruit sjalot in wat boter, voeg wijn toe en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg fond toe en laat opnieuw inkoken tot sausdikte.
  • Breng op smaak met balsamico, zout en peper.
  • Klop op het einde een eetlepel koude boter erdoor voor glans.

Bereiding van de puree:

  • Kook aardappels en pastinaak in gezouten water gaar.
  • Giet af, voeg boter en warme melk toe, stamp tot een gladde puree.
  • Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Bereiding van de spruitjes:

  • Kook de spruitjes ±5 min voor, giet af.
  • Bak de spekblokjes krokant, voeg de spruitjes toe en bak kort mee.
  • Breng op smaak met zwarte peper.

Serveren:

Snijd het hertengebraad in mooie plakken. Serveer met een flinke lepel puree, wat spruitjes en nappeer het vlees royaal met de rodewijnsaus. Feest op je bord!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten, trends, merken en exclusieve acties.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Manage cookies